# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #

R07 - Vinaròs


  • Distància (Km): 109.50
  • Desnivell (m): 1303
  • Tipus: Expert


Vídeos


Població

Allà pel segle XV, Vinaròs era una de les capitals més importants del Regne de València, dins de la Corona d'Aragó. Acollia un dels dos parlaments censataris, on es reunien nobles de Vinaròs fins a Oriola per a decidir el rumb dels seus interessos. Sis segles després, Vinaròs es manté com una de les localitats més importants de la nostra província, com a referència del segon nucli poblacional més important de la nostra comarca, el Baix Maestrat. No obstant això, fins després de la reconquesta, Vinaròs no va independitzar-se de Peníscola per iniciar-ne el creixement.
Municipi pesquer, amb més de 20.000 habitants i un enorme turisme estival, Vinaròs té el contrast d'un municipi amb història i una destinació habitual. A banda de l'estiu, també esdevé la referència de la província el Carnestoltes, al febrer o març, la qual és una bona època per conèixer la festa de la ciutat. A més de les platges, les cales i el port pesquer, és recomanable visitar la plaça de Jovellar, d'estil modernista; l'església arxiprestal de l'Assumpció, amb façanes barroques i renaixentistes; i l'església de Sant Agustí, reconvertida en l'auditori municipal.

Vinaròs es coneguda com la "ciutat del Llagostí". La visita a Vinaròs no està completa si no s'acompanya amb una paella de marisc, o amb qualsevol altre plat típic que combine el peix o el marisc del port. El Restaurant Fernandos (Passeig Blasco Ibáñez, 17), Cha Sisco (Carrer Costa i Borrás, 33), o el Restaurant Mira Mar (Passeig Blasco Ibáñez, 12) són la millor opció per combinar arròs, peix i marisc.

Vinaròs és un municipi molt turístic, amb una oferta hotelera bastant àmplia com per atendre tots els gustos. Busques un hotel prop de la platja, amb piscina per gaudir del bon temps a l'estiu, a més d'eixir amb la bici? L'Hotel Crystal Park és una de les millors opcions a un preu assequible. Alguna cosa per a tota la família? La Villa Sol té tot el que necessites per descansar i passar unes vacances agradables. Si busques un hotel senzill i funcional reserva habitació a l'Hotel Nou Casablanca.


Punts d'interès de la població

- Església arxiprestal de la Verge de l'Assumpció (segle XVI). Té una bella portalada barroca, i el temple és gòtic-renaixentista.
- Església de Sant Agustí, que actualment exerceix les funcions d'Auditori Municipal.
- La Casa Membrillera. Actualment és un museu on hi ha exposats diverses ferramentes, quadres i maquetes relacionats amb la pesca de Vinaròs.


Ruta

Una eixida exigent que serà millor que programes quan ja tingues bastants quilòmetres acumulats, i així podràs enfrontar-la sense patir excessivament. Eixim de Vinaròs, pràcticament al nivell del mar, per la N232 cap al desviament de la CV135 Càlig. Encara que no hi ha rampes grans, trobarem progressivament una carretera dura i irregular que ens farà guanyar altura. Creuem Càlig i seguim cap a Cervera del Maestrat, ja en una zona interior amb algunes rampes exigents i pràcticament 8 quilòmetres de pujada constant. Després de deixar arrere Cervera, avancem cap a Sant Mateu i des d'ací, a Tírig. Sense pràcticament descans, continuarem cap al sud per la CV131 i arribarem als 500 metres de desnivell en 50 quilòmetres, sense ports destacats però amb un terreny sempre irregular. Ara ja trobem un tram de descens pronunciat fins a trobar-nos amb la CV10, on girarem cap a la Salzadella, amb una zona de pujada de 2,5 quilòmetres al 7 % que, després de 70 quilòmetres a les cames, començarà a pesar. Una vegada superat aquest tram dur descendim cap a Santa Magdalena del Pulpis i d'ací, a Peníscola per, ja de nou al nivell del mar, tornar a Vinaròs sobre pla per la N340.


Punts d'interès de la ruta

- Càlig (Km 11).
- Cervera del Maestre (Km 21).
- Sant Mateu (Km 31).
- Tírig (Km 47).
- La Salzadella (Km 67)
- Santa Magdalena de Pulpis (Km 84).
- Benicarló (Km 101).


Gastronomia

Restaurant Fernandos (Passeig Blasco Ibáñez, 17): pots tastar el marisc molt prop de la costa.
Cha Sisco (Carrer Costa i Borrás, 33): ideal per tastar plats típics i un menú molt assequible.
Restaurant MiraMar (Passeig Blasco Ibáñez, 12): bon menjar en primera línia de platja amb unes vistes excel·lents.


Allotjament

Hotel Crystal Park (CN-340, Km 1048): als afores de Vinaròs per desconnectar de les aglomeracions i la ciutat per un preu accessible.
Villa Sol (Coloni Europa D): una vila amb piscina privada molt propera a la platja.
Hotel Nou Casablanca (Santa Ana, 30): hotel senzill i funcional molt proper a la costa.

Descàrregues