Costa de la Província de Castelló


La província de Castelló comprén el territori més al nord de la Comunitat Valenciana, al llarg de la qual s'estén un litoral de 120 quilòmetres de magnífiques platges i belles cales.

La Costa de Castelló suscita una infinitat de sensacions a qui la visita, des de l'aroma pura del frutal del qual rep el seu nom fins l'agradable frescor de la brisa de mar, la textura suau de les inacabables i càlides platges de sorra fina o la bellesa de les agrestes cales que es banyen en les tranquil·les aigües de la mar Mediterrània.

Durant la nostra estada a Castelló podem triar qualsevol tipus de platja, sempre amb la seguretat de que totes elles disposen d'aigües de gran qualitat i una multitud de serveis per gaudir d'un magnífic dia sota el sol.

Moltes de les platges de la província de Castelló compten amb la Bandera Blava atorgada per la Fundació per a l'Educació Ambiental d'Europa com a distinció per la qualitat de les seues aigües i serveis. A més a més, altres platges disposen de la certificació de qualitat “Q” concedida per l'ICTE, l'ISO 9001, o la de certificació de qualitat mediambiental ISO 14001.

Les àmplies platges o les recòndites cales de la província de Castelló compten, la gran majoria, amb fons de sorra que fan que prendre un bany a les càlides aigües siga més agradable i segur. A més, dins l'oferta de platges de Costa Azahar trobem enclavaments on els tarongers o els pins perfumen el nostre lloc de descans damunt la sorra i formen espais únics on la riquesa natural ens farà gaudir encara més d'un merescut descans. Castelló alberga dos parcs naturals que conserven espais litorals verges: el Parc Natural de la Serra d'Irta, format pels municipis costaners de Peníscola i Alcalà de Xivert (Alcossebre entre altres); i el Parc Natural del Prat de Cabanes – Torreblanca, constituït íntegrament per espais d'ambdós municipis. En estos parcs podem experimetar la costa i la mar en estat pur i descobrir veritables tresors mediambientals, com també en podem gaudir al Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars, localitzat als termes municipals d'Almassora i Borriana.

A banda d'estos espais naturals, Castelló posseeix el Parc Natural i Reserva Marina de les Illes Columbretes, format per una sèrie d'illots volcànics que, a curta distància de la costa, ofereixen espais únics per la seua espectacularitat i són un punt de visita obligat pels aficionats al submarinisme, ja que, donat el seu caràcter volcànic, les illes presenten una excel·lent visibilitat sota l'aigua.

Quant a les platges de la província de Castelló, es tracta d'espais vius on, juntament amb els seveis de dutxes, accés per a mobilitat reduïda, servei de salvament i socorrisme, lloguer d'elements lúdics per a la pràctica d'esports aquàtics, jocs a la sorra, etc., podem trobar també agradables passejos marítims on s'instal·len els clàssics quiosquets o chiringuitos, biblioteques públiques, jardins d'infants i monitors de lleure pels xiquets i xiquetes. A més, durant els mesos d'estiu s'organitzen activitats perquè puguem triar l'oferta que millor s'adapte a les nostres necessitats de lleure.

Vinaròs, Benicarló, Peníscola, Alcalà de Xivert – Alcossebre, Torreblanca, Cabanes, Orpesa del Mar, Benicàssim, Castelló de la Plana, Almassora, Borriana, Nules, Moncofa, Xilxes, La Llosa i Almenara són els setze municipis que de nord a sud tenen línia litoral a Castelló i conjuntament conformen una extraordinària oferta de platges on el visitant podrà elegir entre l'animació o el relax, entre llocs recòndits o platges urbanes, entre gaudir del sol o practicar esports aquàtics... sempre amb la seguretat que trobarà allò que estava cercant pel seu merescut descans o per uns dies de divertiment a la Mediterrània.