# # #

Ermita del Crist del Calvari


Les Coves de Vinromà

Edificat al segle XIX, el recinte on es troba l'ermita està aïllat de l'exterior a través d'una tanca, que es pot travessar per una porta de reixada de ferro, que fa d'accés principal a aquesta.

Com és l'ermita d’un calvari, abans d'arribar es poden contemplar totes les estacions del via crucis que es troben en els casalicis, construïts tipus capella, amb pedra tallada, amb les escenes del via crucis amb taulellets de l’Alcora i dispersos en un camí abancalat i decorat amb xiprers.

La capella és dedicada al Sant Crist del Calvari i està situada en la zona més notable del conjunt i es pot distingir la seua situació per la immensa cúpula de teules blaves que la cobreixen.

És un edifici de planta octogonal, amb una façana de pedra de carreu tallat, presentant com a entrada principal, una porta rectangular que està emmarcada per pilastres.

La resta de la façana està ornada amb una finestra, amb una cornisa mixtilínia que presenta gerros com a decoració i està rematada amb una espadanya.

Pel que fa a l'interior, inclouen cinc quadres al fresc pintats per Joaquin Oliet entre 1809 i 1810, en els quals es reflecteixen escenes de la passió i que s'emmarquen amb una decoració de motllures i volutes. Per la seua banda l'altar major és presidit per un notable crucifix de dimensions considerables.


Dades