# # # # #

Ermita de Sant Vicent


Les Coves de Vinromà

Va ser construïda a principis del segle XVII, ja que a la part superior apareix registrat l'any 1614, en commemoració del segon centenari del pas del Sant per aquestes terres. És un bé de rellevància local. Se situa al Pla de Sant Vicent, a la vora del camí del mas dels Arcs i de l'antiga via romana.

Adossat a l'edifici es trobava l'habitatge de l'ermità, però després de molts anys d'abandó, es va procedir a una rehabilitació i es va suprimir l'habitatge, deixant al descobert els contraforts i a més, es va incidir en l’entorn, creant un espai lúdic.

Construcció d'una nau, amb contraforts que la divideixen en tres seccions, a més de la capella major i cor en alt als peus. Arcs de mig punt que acompanyen a una coberta amb cúpula de creueria simple, mentre que el presbiteri té una coberta de volta de creueria amb esgrafiat de guix. La façana està presidida per una porta amb arc de mig punt, amb un acabament circular que envolta les dovelles i per damunt, una finestra rectangular i la cornisa, a dos cobertes, coronat per un campanar d'espadanya. Finestres allargades il·luminen l'interior.

El temple està construït en maçoneria, excepte l'arc de la porta i el final de la part dels contraforts, que són de carreus per millorar la solidesa estructural. La coberta consisteix en una teulada a dues aigües.


Dades