# #

Edifici del Museu de Belles Arts


Castelló de la Plana

El Museu de Belles Arts de Castelló, situat a la ciutat de Castelló de la Plana, (Espanya), és un edifici obra de Mansilla i Tuñón Arquitectes, que ha sigut reconegut amb nombrosos premis d'arquitectura a nivell nacional, com ara el Premi d'Arquitectura FAD 2001, el Premi Obra Excel·lent de l'any 2001, atorgat per Foment de Construccions i Contractes, i el Premi d'Arquitectura 1999-2000 del COACV (Col·legi Oficial d'Arquitectes de la Comunitat Valenciana).

L'edifici rodeja un claustre amb un jardí de xiprers, el qual pertany a l'antic col·legi de Serra d'Espadà La construcció que conté les sales a l’interior és un conjunt apilat de plantes, de dimensions idèntiques, a les quals hi ha un espai a doble altura s'hi desplaça, com una cascada de buits. La façana exterior està revestida per unes plaques de fosa d'alumini reciclat, sobre les quals hi ha unes gravacions, de la mateixa manera que es feia sobre les antigues rajoles romanes que conserva el museu.

El Museu conté la col·lecció artística de l'Excma. Diputació Provincial de Castelló i diversos depòsits, donatius i llegats d'artistes importants.


Dades