# # #

Teatre principal


Castelló de la Plana

Es va inaugurar al 1894 amb la representació de “L’àngel guardià”. En la seua sala va tindre lloc la primera projecció de cinematògraf en 1896. El teatre Principal s’inserix en un conjunt d’innovacions dutes a terme en la ciutat de Castelló a finals del segle XIX, en ple període de puixança urbanística. Castelló necessitava certs serveis públics d’acord amb els nous temps. La presa de consciència vers que la cultura és un bé que ajuda al creixement de la ciutat i dels seus habitants convertix a este edifici en un dels símbols del Castelló dels segles XIX i XX.

Hui, després de la restauració total de les seues estructures, que va recuperar la configuració del teatre a la italiana original i de les magnífiques pintures que adornen el sostre de la sala i l’embocadura de l’escenari, així com el Teló de Boca, el Teatre Principal acull gran varietat d’espectacles i representacions a fi de satisfer la demanda dels amants de les arts escèniques: obres de teatre clàssic, muntatges avantguardistes i transgressors, espectacles de dansa…, i també exposicions, seminaris i trobades amb què es pretén dinamitzar el debat cultural entorn del món escènic.

El Teatre Principal de Castelló va reobrir les seues portes el novembre de 1999. La recuperació per a Castelló i la seua província d’un edifici emblemàtic i representatiu de la seua cultura, ha sigut un dels objectius prioritaris de Castelló Cultural des dels seus inicis, per la qual cosa les obres de restauració han suposat una de les apostes més fortes de l’entitat gestora que ha repercutit, sens dubte, en l’embelliment del centre de la ciutat i el seu entorn. 


Dades