#

Cocatedral de Santa Maria


Castelló de la Plana

Declarat Bé d'Interés Cultural  

L’Església de Santa Maria la Major és la concatedral, junt amb la de Sogorb, de la seu del Bisbat de Sogorb-Castelló. La història d’esta cocatedral està plena d’avatars des de l’inici de la seua construcció que data del segle XII.

De l’original església gòtica només queden les seues tres portes d’accés, a més d’alguns elements ornamentals. El temple es va derrocar per un acord del ple municipal en els anys trenta i les obres de reconstrucció, finalment, van culminar l’any 2001. La portada més antiga es troba en el carrer Arxiprest Balaguer.

L’accés per la plaça de l’Herba presenta decoració vegetal en els capitells, mentres que la portada principal és d’un gòtic més avançat que les anteriors. En el seu interior es troba una imatge de la Inmaculada del segle XVIII; imatges barroques; uns quants quadros interessants ; així com peces d’orfebreria i altres ornaments.

La Concatedral de Santa Maria està catalogada com Bé d’Interés Cultural, i figura inscrita en el patrimoni Nacional i en el patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana.


Dades


Més informació

Tourist Info Castelló de la Plana