#

Església de la Mare de Déu dels Àngels


Puebla de Arenoso

Fou alçada durant la segona meitat del segle XVI pel taller del mestre Pedro Fresnedo sobre la primitiva església consagrada l’any 1373. Durant el primer quart del segle XVII es realitzaren les obres d’acabament i, al llarg del segle XVIII, diversos treballs ornamentals relacionats amb el culte marià sufragats amb donacions, entre els que destaquen el del duc de Vilafermosa, senyor de la Pobla d'Arenós.

Construïda en maçoneria i carreuada a les parts més rellevants. Presenta una planta d'una única nau amb capella adjacent amb una volta de creueria que descansa sobre suports de pilastra i arcs de mig punt. La torre està situada al primer tram de l'epístola, modificada al segle XVIII.

La façana és renaixentista, amb un arc de mig punt emmarcat per pilastres estriades. Al pòdium hi ha un remat d'un cos arquitravat i un templet en forma de frontó amb columnes.

A l'interior destaca el cor als peus de la nau, en una posició elevada. També podem ressaltar-hi la decoració de la capella, feta en escaiola al segle XVIII.

Durant el segle XX, s'han dut a terme diverses reparacions.

 


Dades

  • 12428 Puebla de Arenoso