#

Ermita de Sant Tomàs de Villanova


Puebla de Arenoso

El caseriu El Chorrico, a 800 m d'altitud, es troba a 2 km al oest de la Pobla d'Arenós, molt proper ja, per tant, al límit del terme amb la província de Terol. Darrere s'estén una planura on, no gaire lluny del poblat, trobem l'ermita de Sant Tomàs de Vilanova, al costat del camí que condueix a la masia del Pijer.

A la visita pastoral de 1730 no se la cita, encara que sí es fa en una visita posterior l’any 1740, el que fa suposar que degué construir-se entre aquestes dues dates per iniciativa de mossèn Joseph Badenas.

És una xicoteta, rústica i senzilla construcció de maçoneria blanquejada, amb toscs talussos als laterals que, a manera de contraforts, reforcen els paraments. La coberta, de teules a dos aiguavessos, es prolonga per la façana per a formar un porxo sostingut per tres pilars grossos quadrats. Aquestes columnes permeten l'accés pel lateral esquerre i pel frontal, que queda dividit en dues parts, mentre que l'esquerre queda tancat per un mur que serveix de pedrís. No hi ha adornaments a l'exterior, encara que, sobre el cavalló, pareix haver-hi vestigis d'una espadanya desapareguda.


Dades


Més informació

On the plain behind the Chorrico.