#

Ermita de Sant Cristòfol


Puebla de Arenoso

La construcció és gòtica amb murs de maçoneria amb arcs apuntats sobre pilars. Del que va ser l'ermita, se’n conserven solament els arcs, part dels murs i la porta.

Les ruïnes de l'ermita de Sant Cristòfol encara poden veure's al cim del mont del mateix nom, de 700 m d'altitud, a uns 2 km al sud de la població. S’hi pot accedir per un sender que parteix de la carretera CV-207 en direcció Vilanova. Situada en un paratge de gran bellesa natural, les vistes que poden gaudir-s’hi són senzillament impressionants.

Rodejada de vegetació que arriba fins als murs, degué ser un bell temple de transició entre el romànic i el gòtic, segons les restes que s'han conservat. Si bé l'estat de conservació és deficient, encara se’n poden veure part del murs de maçoneria, en un dels quals s'obri la porta de mig punt formada per grans dovelles.

També queden en peu, en desafiador equilibri, els elegants arcs apuntats de pedra construïts amb bons carreus, sobre els que es devia suportar la coberta de fusta, ara totalment desapareguda. La planta era rectangular, d'una única nau i de poca grandària.


Dades


Més informació

On the top of the mountain that takes its name.