#

Ermita de l’Avellà


Catí

El miracle de l'anciana cega que en llavar-se es va curar es creu que té lloc sobre l'any 1540. L'any 1545 es fa la primera processó a l'Avellà per demanar aigua davant la gran sequera i, aqueixa mateixa nit, va ploure espectacularment. L'any 1549 s'hi va oficiar la primera missa. L'any 1578 va edificar-s'hi la xicoteta capella que protegeix la font. La primitiva església i la casa van ser reemplaçades i, posteriorment, ampliades. L'any 1589 van començar les obres del primer pis de la casa de l'Avellà. La fonda és originària del segle XVIII i la casa de Banys, del segle XIX.

 

En l'actualitat, la fonda ha completat una fase d'obres de remodelació i d'adequació que l'han convertida en un hotel modern de turisme rural. S'ha recuperat l'antiga denominació i la funció de la casa de Banys, i per aquest motiu s'han instal·lat a la planta baixa sales de hidromasaje ben modernes i un gimnàs.


Dades


Més informació

Situated in the Our Lady of L’Avellá Springs, it was declared of public interest in 1928 because of the medicinal mineral waters. Just outside Catí, towards the Vinaroz and Morella roads, there’s a road that leads up to L’ Avellà.