#

Ermita de Santa Anna


Catí

L'ermita de Santa Anna, a mig quilòmetre de la població, consta d'un sol cos amb tres arcs, de dimensions regulars, amb cor i altar major. Arnaldo Pedro va ser el director de l'obra: un picapedrer de Forcall, qui va posar la primera pedra el 29 d'agost de 1441. L'any 1618, Pere del Sol va fer la capella major i l'any 1708 Miquel Blasco adoba parets i fa el cor.

 

L'exterior presenta una façana sòbria amb porta d'accés de mig punt i grans dovelles. Té una porxada enfront amb sostre de fusta i bancada adossada. Es tracta d'una construcció essencialment de maçoneria. Té un campanar d'espadanya amb campana. Pel que fa a l'interior, és d'una sola nau amb tres trams de dimensions regulars travessats per arcs gòtics apuntats que descansen sobre pilastres fortes. Un arc de mig punt comunica amb el presbiteri cobert amb volta de creueria, i el punt d'intersecció queda rematat amb una xicoteta clau. Conserva un altar neoclàssic.

 

El sostre és de doble vessant de fusta treballada. Sobre la porta d'entrada hi ha un rosetó. Les pintures murals del presbiteri són del segle XVIII, basades en grotescs. La imatge actual de santa Anna va ser beneïda el dia 14 d'agost de 1975.


Dades


Més informació

Just outside the town on CV-128 towards the north, 500 metres away.