#

Portal de la Bassa


La Salzadella

La Salzadella conserva part de la muralla medieval històrica, coneguda des del segle XIII, moment en el qual el nucli primitiu de la ciutat va ser fortificat. Actualment, encara pot observar-se una part del llenç de la muralla, declarada Bé d'Interès Cultural. El traçat de la muralla de la Salzadella constava de quatre portals protegits per torrasses que englobaven el nucli de la Salzadella medieval: l'església vella, l'hospital, la casa de la Cort, el forn vell, l'hostal, l'almodí, la presó, el fossar vell i el carrer Major.

La muralla, elaborada amb maçoneria, presenta una inclinació en el paràmetre extern, fet que millora les condicions defensives. A l'interior destaca un habitatge adossat que va poder servir per reforçar la pròpia estructura de la muralla.

Així doncs, el portal de la Bassa és un dels portals de la muralla medieval que protegien l'entrada de l'antic camí de Sant Mateu. El portal té un arc de mig punt de carreus sobre el qual s'observa una obertura interior, la qual corresponia a una tronera antiga ja desapareguda.


Dades