#

Església parroquial


Montanejos

L'església parroquial de Montanejos està dedicada a l'apòstol Santiago, patró de la localitat, i va ser construïda a finals del segle XVIII (1782-1798) sobre un temple anterior del segle XVI.

Al creuer està la cúpula, sustentada per quatre petxines, que representen els quatre evangelistes escrivint: sant Marc (i al costat, el seu animal simbòlic, el lleó), sant Lluc (qui és representat com a pintor de la Mare de Déu), sant Joan (amb el seu animal simbòlic, l'àguila), y, per acabar, sant Mateu (al costat del àngel que li inspira). Totes aquestes pintures estan fetes al fresc per Lluís Antoni Planes a finals dels segle XVIII. Segueixen l'estil que marca la acadèmia de belles arts també anomenat academicisme, que es caracteritza per el classicisme, la moderació, l'equilibri i la normal.

El campanar està proveït de tres campanes, dos antigues que daten de 1869, una anomenada Maria del Rosari (nota SI) i l'altra sant Jaume apòstol (nota RE), i una tercera de 1914 anomenada Jesús, Maria, y Josep (nota MI).

 

 


Dades

  • 12448 Montanejos