# # #

Presó i palau del Rei Pere el Cerimoniós


Vistabella del Mestrat

Béns de Rellevància Local

 

Ambdós edificis formen part del mateix conjunt. D'una banda trobem un palau renaixentista, la façana del qual està coronada per un impressionant ràfec tallat en fusta. Les intervencions al llarg dels anys n'han obert i tancat buits, però encara pot observar-se'n la composició tripartida, amb les portes d'accés a la planta baixa, tres grans balconades allindanades a l'espai central i una gran balconada correguda, novament tallada en fusta, al pis superior. El gran desnivell del carrer Jesús fa encara més impressionant aquest edifici.

El Palau, que possiblement va ser la residència del senyor feudal, va ser habitat pel rei de la Corona d'Aragó, Pere IV el Cerimoniós, el 1338, des d'on va enviar una ambaixada al Papa per resoldre alguns conflictes.

Adossada a aquest palau és troba l'antiga presó, construcció que conserva la cel·la on estaven  reclosos els presos. Tot el complex estava rematat amb unes grans cavallerisses cobertes amb arcs de mig punt a les quals estava situat un forn municipal, que encara hui exerceix aquesta funció.

 

 


Dades