# # #

Pont romà o de les Meravelles


Vistabella del Mestrat

El pont romà (o de les Meravelles, com és conegut en Mosquerola) uneix les terres de València amb les d'Aragó i es troba dins del recorregut de la cabanera real o via pecuària que segueix la ruta transhumant de Cabanes, que uneix aquesta població amb la de Mosqueruela, de Terol. Aquesta ruta disposa d'alguns trams on encara es poden observar vestigis d'una antiga calçada romana.

Potser per aquest motiu el pont és conegut popularment com a romà, encara que possiblement l'actual construcció siga medieval, segurament de la baixa edat mitjana (segle XIV), quan aquestes terres van experimentar un major creixement econòmic.

És possible que hi haguera un pont anterior d'època romana, de la qual podrien pertànyer els carreus del basament, que són de major grandària i mostren símptomes de envelliment més agreujat pel pas del temps.

Es tracta d'un pont d'un sol ull format per un gran arc de mig punt. El basament està fet de grans carreus, mentre que la resta del pont presenta pedres de grandària irregular. Es troba en molt bones condicions, ja que, a més, va ser restaurat a principis de la segona dècada del nostre segle.  

 


Dades