# # # #

Torres de La Corda i La Colomera


Oropesa del Mar / Orpesa

Béns d'Interés Cultural

Si observes el perfil de la costa d'Orpesa del Mar, pel costat nord trobes un litoral suau i uniforme, de fàcil control visual. No passa el mateix si dirigeixes la mirada al sud, on està la zona de la Renegà, de cales xicotetes i relleu escarpat.

Les torres colomeres o de guaita es van construir per auxiliar la Torre del Rei en les tasques de vigilància i incrementar el control sobre la costa. Figura en l'inventari d'armament i personal existent en la torre del districte de Castelló, de 1728, fet per ordre del Príncep de Campoflorido. Hi consta que estava proveïda de: dos mosquets, dos botavants, trenta-cinc bales de mosquet, pólvora, quatre lliures, i corda metxa, dues vares i servien els soldats següents: Jaime Boix i Vicente Perciva, soldats a peu. Es troba ubicada al costat de la costa entre les torres del Rei, al nord, i Colomera al sud. S'alça sobre un promontori calcari del cretaci inferior, envoltada de coscolla i margalló. 

Hui dia, ja sense valor estratègic, segueix sent un punt de referència on experimentar sensacions juxtaposades de brisa i mar, una música perfecta per observar l'arquitectura de la natura sobre una vegetació autòctona de formes increïbles.


Dades


Més informació

En època estival: consultar l'horari

Resta de l'any: divendres prèvia inscripció a les oficines de turisme fins el dijous anterior a la visita. Més informació 964 312 320