#

Església de la Mare de Déu de l'Assumpció


Chilches / Xilxes

Dedicada a l'Assumpció de Santa Maria. D'estil neoclàssic, conserva en bon estat la primitiva construcció. L'església parroquial actual de Xilxes és un edifici d'estil barroc i neoclàssic, la qual va començar a construir-se a finals del segle XVII. Al llarg del temps ha experimentat diverses obres de remodelació. La planta consta d'una nau única amb capelles laterals comunicades entre si i allotjades entre els contraforts; té un creuer poc marcat i una testera plana.

                           

A l'esquerra de la façana s'alça la torre campanar de planta quadrada. Pel que fa a la decoració interior, és majoritària la d'estil neoclàssic, amb abundància de rocalls, florons, petxines i medallons. El retaule que actualment presideix l'altar major va ser construït després de la Guerra Civil imitant l'estil xorigueresc. El cos està ocupat per una fornícula on està situada la imatge de la Mare de Déu de l'Assumpció, flanquejada per pilastres i columnes salomòniques aparellades. El retaule de l'altar del Crist de la Jonquera va ser construït als tallers de Domingo Llopis a València l'any 1959. Està construït amb fusta de pi roig i recobert amb or fi.

 

Al carrer principal estan la fornícula amb la imatge del Crist de la Jonquera i les figures que representen el lloc de la troballa de la imatge el 18 de gener de 1625. Als carrers laterals s'exhibeixen llenços emmarcats en rocalls que representen escenes relacionades amb la imatge.

 


Dades


Més informació

Access to the town’s historic centre. 

Church of Our Lady of the Assumption (Chilches), a cultural and historic journey