# # #

Museu Catedralici de Segorbe


Segorbe

El Museu Catedralici està considerat com un dels més importants en art sacre de la Comunitat Valenciana, i en ell podem trobar una esplèndida col·lecció de pintures, escultures i peces d'orfebreria, destacant, per excepcionals, els seus retaules gòtics.

El museu està compost per obres de la catedral, el seu claustre i capelles.

Destaquem en ell, una joia de l'art més exquisit, la "Madonna amb nen", realitzada en marbre de Carrara pel mestre italià Donatello I uns esmalts limosinos del s. XVI

El sector més considerable és el de la pintura, principalment religiosa. D'excepcional importància és la "Galeria de Primitius", corresponent a la pintura gòtica, amb les taules i retaules com ara els de Sant Lluc, La Visitació, Santa Clara i Santa Eulàlia i el del Sant Sopar, obres de Jacomart, Reixach, Martín Torner, Pere Serra, Rodrigo d'Osona el jove, etc. Molt important també és la galeria "Vicent Macip" (pare de Joan de Joanes), amb el gran retaule major de la catedral, realitzat entre 1525 i 1531, considerat obra clau de la pintura renaixentista espanyola, va ser desmuntat en 1791, i en la actualitat es pot contemplar de nou muntat a la Capella del Salvador. 


Dades


Horari

De dimarts a dissabte d'11:00 a 13:30


Més informació

Tourist Info Segorbe

C/ Marcelino Blasco nº 3
12400 Segorbe
Telèfon: 964 713 254
Fax: 964 711 953
Web: www.turismo.segorbe.es
E-mail: [email protected]