# #

Museu Municipal d'Arqueologia i Etnologia


Segorbe

El "Museu Municipal d'Arqueologia i Etnologia", està situat en un superb edifici construït l'any 1792, per ordre del rei Carles IV, amb la finalitat d'albergar a les tropes que defensaven la ciutat. La seva visita ens permet una passejada a través de diferents cultures que en aquestes comarques han conviscut al llarg de la història.

La secció d'Arqueologia compta amb quatre sales diferenciades segons criteris cronològics: Paleolític, Eneolític i Edat del Bronze, Cultura Ibèrica i, finalment, Època Romana i Edat Mitjana. En elles es presenten els estris i les eines utilitzades per l'home des de gairebé els seus orígens, així com els materials utilitzats per a la seva fabricació, la seva evolució i les característiques particulars de cada època.

Eines de sílex, asta o banya, estris de bronze o ceràmica, vestigis de costums ancestrals, armes ibèriques, estris de conreu, àmfores, monedes romanes, inscripcions funeràries, estris medievals ... ens remeten a l'evolució de la ciutat senyorial de Segorbe.

A la secció d'Etnologia, els estris arcaics de treball mostren la cultura rural, les tasques i formes de viure dels homes i dones de la comarca segorbina al llarg de tota la seva existència.

Subdividida segons els oficis artesanals i materials utilitzats per al seu desenvolupament: Correcheres (o basters), cistellers, espardenyers, garroteros i artesans de la fusta, terrissaires, una extensa mostra de ceràmica segorbina i una última sala dedicada als pesos i mesures, allà per els temps en què un colze el formaven dos pams, i un pam, 12 dits, tot un viatge a l'època en què un treball necessitava d'ofici, paciència i dedicació.


Dades


Horari

Dissabte de 11 a 14. y de 17 a 19h. Diumenge de 11 a 14h.


Més informació

Tourist Info Segorbe

C/ Marcelino Blasco nº 3
12400 Segorbe
Telèfon: 964 713 254
Fax: 964 711 953
Web: www.turismo.segorbe.es
E-mail: [email protected]