#

Església de la Immaculada Concepció


Sot de Ferrer

Preciosa obra de fàbrica, de l'ordre arquitectònic clàssic dòric-toscà, de dimensions extraordinàries i ben proporcionades. 


La planta és de creu llatina perfecta d'una sola nau rectangular, de quaranta metres de longitud (trenta-set d'alcària) i amb creuer de 30 metres de longitud (vint-i-set de llum) per 8,20 metres d'alçària. L'alçària és de 12 metres i el gruix dels murs, d'1,5 metres. Sobre els quatre arcs torals de xamfrans amples, i sobre les quatre petxines voltades, descansa el majestuós cimbori de llums, amb columnes planes adossades i, entre aquests elements, huit finestrals, uns cecs i d'altres oberts, que donen entrada a la llum. Damunt d'aquest cos descansa la volta hemisfèrica.

Destaca sobretot per l'altar major, obra de Juan de Juanes, una de les obres més importants de la pintura renaixentista valenciana. La pintura és un oli sobre taula, que està format per dues parts principals. La inferior, on apareix la Immaculada envoltada pels seus pares, i la superior, on apareix Déu. També està la taula de sant Miquel Arcàngel, de finals del segle XIV, atribuïda al cercle de Gerardo Starnina.

És d'estil neoclàssic i presideix la plaça de l'Església. Dedicada a la Immaculada Concepció.  

 


Dades