# # #

Ermita de Santa Llucia y Sant Benet


Declarat Bé d'Interès Cultural - Alcalà de Xivert - Alcossebre

Esta situada en la Serra d'Irta a 312 m d'alçada, data de finals del segle XVII. Recentment ha estat restaurada el seu abovedament interior i les pintures, així com en la sostrada, accessos i nova il·luminació, facilitant amb això la seva accessibilitat.

D'estil barroc valencià, la part posterior de l'ermita va poder ser una torre més de la xarxa de torres de vigilància costanera que funcionaven en els segles XV - XVI; de fet, des d'aquí s'albiren perfectament les illes Columbretes, el Prat de Cabanes - Torreblanca, el Desert de les Palmes, les Agulles de Santa Àgueda i en la llunyania, els dies clars, el Cap de Sant Antoni a Alacant.

L'ermita té adossat un edifici, antic hostal amb habitacions per als pelegrins, estables per a les cavalleries i dos pous a la plaça que donaven idea de les romeries que es feien antigament. A l'ermita es pujava l'11 de juny per Sant Benet, i el 13 de desembre per Santa Llúcia (celebració aquesta que continua vigent i que congrega fidels dels voltants) en nom del qual celebren romeria, missa i processó.


Dades


Més informació

Es troba a 3 km de la població.