# # #

Església Parroquial de Sant Joan Baptista i Torre Campanar


Declarat Bé d'Interès Cultural - Alcalà de Xivert - Alcossebre

L'església està construïda en maçoneria i cadirat. Es tracta d'un edifici de tres naus amb creuer. La nau principal està coberta amb volta de canó amb llunetes, mentre que les laterals amb cúpules amb lluernes. El creuer cobreix amb volta de canó, i la zona del presbiteri amb cúpula sobre petxines. L'alçat interior s'articula per pilastres d'ordre corinti i una àmplia cornisa que recorre tot el temple. Les naus se separen per arcs de mig punt, sent de major altura la central.

Destaquen la decoració a força de yeserías barroques, i les pintures de la volta amb temes al·legòrics i figuratius. Disposa d'una interessant col·lecció d'art moble.

A l'exterior destaca la potent façana de perfil mixtilini rematada amb florons i piràmides. La portada principal posseeix dos cossos, l'inferior flanquejat per dues columnes a cada costat amb fornícules aveneradas entre elles; el cos superior separat per un ample entaulament té un fornícula central. La rematada és amb un finestral oval amb una ornamentació abundant. Les portades laterals són de menor grandària, presentant dos cossos separats per un potent arquitrau, i rematant amb un frontó corb. La façana va ser realitzada per Antonio Granja i Juan Barceló.

A la part dreta de la façana, es troba la torre de gairebé 70 metres d'altura. És de planta octogonal, i presenta tres cossos separats per una senzilla cornisa, més el cos de campanes i el templet de rematada amb un profusa decoració. L'accés, es troba en el cos inferior, amb una escalinata i porta adintelada emmarcada per pilastres.


Dades


Més informació

It is located in the Plaza de la Iglesia, in the center of the town.