# #

Sant Blai i la Font del Vi (Borriana/Burriana)


Les festes de Sant Blai, patró de la ciutat, adquireixen gran rellevància i singularitat gràcies a la celebració de la tradicional Font del Vi (font que raja vi per a tots els que s’hi acosten). Celebrada cada 3 de febrer, és una festa que demostra una vegada més el caràcter conservador i tradicional dels ciutadans que honren amb el vi el seu patró.
A més de ser una festa de marcada tradició cultural i gran singularitat, ha estat reconeguda com a festa d’interés turístic provincial, dotant-la així de major rellevància i prestigi. Cal destacar el seu gran caràcter gastronòmic, ja que el factor predominant és la degustació de productes carnis (juntament amb el vi es reparteixen entrepans de llonganisses i botifarres produïdes a les carnisseries del municipi); en esta festa s’elaboren les tradicionals calderes de Sant Blai i poden degustar-se els típics rotllos de Sant Blai.
Amb motiu de celebrar la festivitat del sant patró, es realitzen també actuacions esportives, actes culturals i exposicions de gran atractiu. Molt esperada pels borrianencs és la processó en honor a Sant Blai, en la qual amb gran devoció acompanyen el patró en el trasllat a la seua església. Complementant esta festivitat, se celebra amb caràcter bianual una Mostra gastronòmica i les Jornades Gastronòmiques de la Taronja, que any rere any van consolidant-se més a la ciutat. 


Més informació

C/ El Raval 18
12530 Burriana
Teléfon: 964 570 753
Fax: 964 510955
[email protected]
www.burrianaturismo.com