# # # # #

Museu de la Valltorta-Gasulla/Tírig


Tírig

El museu de la Valltorta, situat al municipi de Tírig, a 500 m del barranc de la Valltorta i molt prop del nucli central dels abrics amb pintures, actua com a centre de visitants del Parc Cultural Valltorta-Gasulla.Construït en 1994 per la Generalitat Valenciana per a vetlar per la conservació, l'estudi i la difusió de l'art rupestre. A més d'espais per al treball com laboratoris i la biblioteca, al llarg de les sales podem descobrir l'art rupestre de la Comunitat Valenciana.

Sala 1: ELS CAÇADORS PALEOLÍTICS I EL NAIXEMENT DE L'ART. Se centra en descobrir les primeres manifestacions artístiques dels pobles prehistòrics i la varietat d'utensilis i objectes lligats al Homo Sapiens.

Sala 2: L'ART DELS CAÇADORS MESOLÍTICS I ELS AGRICULTORS NEOLÍTICS: DUES FORMES D'EXPRESSAR LA VIDA.

Sala 3: COVA DE CAVALLS. Reprodueix a grandària real la Cova de Cavalls i presenta un imprescindible diaporama que ens descriu no solament la vida de les comunitats prehistòriques sinó també les tècniques de realització de les pintures i els seus motius i història.

Sala 4: EL TRIOMF DE L'AGRICULTURA: NOVES FORMES D'EXPRESSIÓ. Expansió dels grups agrícoles y ramaders.

Sala 5: L'ART RUPESTRE, UN PATRIMONI UNIVERSAL. Les diferents manifestacions que portaren a l'UNESCO a la declaració com a Patrimoni Mundial.

Sala 6: EL PARC CULTURAL DE VALLTORTA-GASULLA. CASTELLÓ, TÍRIG.

Diaporama en valencià, castellà, anglès, francès, alemany i rus.

El Museu és un punt de partida per a les visites guiades a les pintures rupestres.


Dades

  • Partida Pla de l'Om, s/n. 12179 Tirig
  • Telèfon: 964 336 010
  • Fax:
  • http://www.museudelavalltorta.gva.es
  • [email protected]