# # # # # #

Parc Cultural de la Valltorta – Gasulla


Patrimoni Mundial de la UNESCO - Albocàsser , Ares del Maestrat , Benassal , Catí , Culla , Les Coves de Vinromà , Morella , Tírig , Vilar de Canes

El Parc Cultural de la Valltorta - Gasulla engloba els municipis d'Albocàsser, Ares del Maestrat, Benassal, Catí, les Coves de Vinromà, Culla, Morella, Tírig i Vilar de Canes. Són tots municipis que agrupen els millors exemples de l'art rupestre llevantí a la província de Castelló, en un entorn pròxim i amb una vocació de protecció, difusió i posada en valor d'aquest Patrimoni Mundial únic.

Un patrimoni que s'integra en un paisatge mediterrani amb altures que oscil·len entre els 400 i els 1300 m, les quals n'ha permès la interacció amb els grups humans des de la prehistòria, com ho testifiquen les pròpies pintures rupestres, els jaciments arqueològics i totes les construccions de pedra en sec, característiques de les activitats agrícoles del territori.

 

El Parc Cultural, figura de la Generalitat, pretén protegir les manifestacions d'art rupestre, el patrimoni i incentivar el desenvolupament socioeconòmic mitjançant el turisme cultural.

PARC CULTURAL DE VALLTORTA - GASULLA
ART RUPESTRE A CASTELLÓ - PATRIMONI MUNDIAL

El Parc Cultural de la Valltorta - Gasulla engloba 39 conjunts d'art rupestre, 54 jaciments arqueològics, en un entorn socialeconòmic rural, amb una densitat i una qualitat patrimonial que li atorga un valor incalculable com a paisatge cultural.

El Parc Cultural de la Valltorta és una eina fonamental per al desenvolupament social, econòmic i turístic dels municipis que l'integren basat en la conservació i la promoció d'un patrimoni històric i cultural únic i que serà un model de gestió integral del patrimoni.


Dades

  • Partida Pla de l'Om, s/n. 12179 Tirig
  • Telèfon: 964 336 010
  • Fax: 964 336 011
  • http://www.museudelavalltorta.gva.es
  • [email protected]