# #

Museu de Belles Arts de Castelló


Castelló de la Plana

El Museu de Belles Arts de Castelló reunix en la seua col•lecció els fons que inicialment van formar diferents entitats locals: el Museu Provincial de Castelló la col·lecció d’art de la Diputació Provincial de Castelló, i diversos depòsits (Museu del Prado), donacions (Justo Bou Álvaro, Rafael Forns Romans, Germans Puig Roda-Alcàsser, Juan Bautista Porcar, Juan Bautista Adsuara) i llegats (Francisco Esteve Gálvez).

Recentment, el museu ha incorporat a la seua col·lecció el llegat de diversos olis del taller de Zurbarán que han sigut cedits pel Real convent de Monges Caputxines de Castelló.

La seua seu actual va ser inaugurada el 2001, i es troba a l'avinguda Germans Bou. Els arquitectes Emilio Turion Álvarez i Luis Moreno Monsilla són els creadors d'aquest edifici avantguardista que ha aconseguit diversos guardons arquitectònics.

Al voltant del claustre podem trobar els quatre grans blocs en què es divideix l'edifici: públic, semipúblic (oficines), treball (pavellons de restauració i arqueologia), i emmagatzematge (soterranis). La part pública correspon a les sales d'exposició permanent, dividides en cinc nivells.

Els temes de les exposicions estan centrats en l'arqueologia, l'etnologia, la pintura, l'escultura, i destacar la ceràmica valenciana del període comprès entre els segles XVI i XIX. L'exposició de ceràmica compta amb més de 800 peces entre les quals destaquen les peces castellonencs amb manufactures de l'Alcora, Ribesalbes i Onda.

La secció dedicada a l'arqueologia i la tecnologia està estructurada en cinc eixos:

Art, comunicació i tradició cultural.
Les arts de la subsistència.
Productors d'aliments.
Tecnologia i canvi cultural.
Complexitat i societat urbanes.
Finalment, a la secció de pintura i escultura es mostra una panoràmica del desenvolupament d'aquestes arts en terres castellonenques.


Dades


Horari

De dimarts a dissabtes
de 10:00h a 14:00h
i de 16:00 a 20:00h

Diumenges
de 10:00h a 14:00h
VISITES GUIADES

Per a concertar la visita guiada
cridar al 964 727 500 o
enviar un fax a 964 727 521
BIBLIOTECA

De dilluns a divendres
de 10:00h a 14:00h
TENDA DEL MUSEO

De dimarts a dissabte
de 10:00h a 14:00h
i de 16:00h a 20:00h

Diumenges
De 10:00h a 14:00h.


Més informació