#

Museu Municipal d'Etnologia


Castelló de la Plana

Aquest museu ens ofereix una visió dels oficis tradicionals a Castelló i de les eines més representatives, amb una reproducció de les unitats de treball.

Hi ha exposicions temporals relacionades amb temes de cultura castellonenca. 

En la primera planta del Museu Etnològic, es troben tres sales dedicades al naixement urbà de la nostra província, amb activitats que van des de màquines per a moldre a vestits típics, tant de treball com de festa. En la segona planta, dedicada a les nostres comarques i al cultiu, cal destacar, fonamentalment, apers de cultiu, encara que també podran observar-se mobles antics d’alqueries i masies, gaiates individuals o roba. El visitant podrà trobar també peces singulars com a banderes de les guerres carlines, i els ornaments religiosos més antics de Castelló. Un altre dels seus grans atractius és la seua magnífica col•lecció de joguets de principi del segle XX.

La tercera planta es troba dedicada a la casa, als seus espais domèstics i íntims, i a la indumentària pròpia dels castellonencs. En la Sala 1 es disposen els espais més oberts de la casa, com el saló, el menjador, la sala de jocs, la sala de neteja o el despatx professional en el cas que el propietari exercira la seua professió independent en la casa, com succeïa amb metges i advocats. La col·lecció que es presenta correspon a peces amb una cronologia de finals del segle XIX i mitjan segle XX.


Dades


Horari

Horari:
De dimarts a dissabtes de 10:30 a 13:30 i de 17:30 a 21:00
Diumenges i festius de 09:00 a 14 hores.
Dilluns tancat.