#

Església parroquial de la Mare de Déu de Gràcia


Viver

Temple de tres naus amb capelles laterals i creuer, presbiteri i capella de la comunió als peus. Conserva murals interessants i un campanar sortint.

Del conjunt arquitectònic que emmarca la pintoresca plaça de l'Àngel destaca, en primer lloc, la torre-campanar de 25 metres d'altura. A les parets poden trobar-se diverses làpides romanes i una escrita l'any 1608 per Francisco Diago en la qual indica la construcció de la torre i la canalització de l'aigua a la font de l'Assumpció.

Exteriorment consta d'una nau central amb creuer i contraforts. A l'interior, el temple és elegant, d'estil renaixentista, d'ordre corinti, claustral, amb bons altars de fusta i alguns frescs de bona escola. Hi destaquen les pintures al fresc executades pel nostre paisà Rafael Posades.

A la parròquia es guarden algunes peces d'orfebreria, com ara un copa del segle XVIII, una naveta de plata del segle XVII, un calze del segle XVIII i una custòdia del segle XVI amb escut de la vila. Hi destaca la pica baptismal del 1568.


Dades