#

Ermita de Sant Pau


Declarat Bé d'Interés Cultural - Albocàsser

A uns 3 km. del nucli de població, en l’encreuament de les carreteres de Torre d’En Besora i de Vilafranca, s’aixeca l’Ermitori, declarat Monument Històric Artístic Nacional.
A finals del s. XVI, junt amb la primitiva ermita, comença a aixecar-se l’albergueria ampliada en el s. XVIII per dues ales porticades als costats, s’articule al voltant d’un pati central porticat (amb sortida al prat per portada de mig punt), amb destacat aler treballat en fusta, i des del qual s’accedeix tant al temple com a la cuina, xemeneia i antigues quadres. Per escala en pedra de tradició gòtic-catalana s’alcancen les dependències superiors, ben treballades en pedra i sostres de fusta, on s’hi trobe la sala de reunions, decorada amb pintures murals monocromes del primer terç del s. XVII, que desenvolupen escenes de la vida del Sant i altres temes complementaris i al·legòrics. És d’una sola nau rectangular, tres trams sense capelles ni creuer, amb interessant cor alt als peus. Una gegantesca heura en l’arc d’accés a la plaça de l’Ermitori constitueix un monument natural únic en la província de Castelló.
L’església, acollia als romeus que cada 29 de juny acudien per a rebre la indulgencia plenaria que ja Urbà VIII va concedir als que confessaren i combregaren en el dia de Sant Pere i Sant Pau, celebrat també fira en el prat arbrat que hi ha al costat del complex. 


Dades


Més informació

Situado a unos 3 Km. del núcleo de población, junto a la carretera de Castellón a Vilafranca.

Ayuntamiento de Albocàsser
Plaza de la Iglesia nº7
12140 Albocàsser 
Telèfon 964 428 001
Fax 96 442 8359

[email protected]