# # # # # #

Villes de Benicàssim


Benicàssim - Benicasim / Benicàssim

Alguns dels arquitectes més prestigiosos de finals del segle XIX i principis del XX van intervenir en la concepció dels elements que singularitzen la ruta de les Viles: F. Maristany amb Vila Dávalos i Vila María, V. Traver Tomás amb Vila Elisa o E. Roca Rodríguez amb Vila Mª del Carmen van contribuir a enriquir aquest conjunt arquitectònic, el qual constitueix una bona mostra del llenguatge artístic propi de l'eclecticisme modernista.

Malgrat les diferències arquitectòniques, la majoria dels edificis presenten alguns elements comuns que aporten unitat al conjunt. Entre aquests elements hi destaquen els jardins davanters, decorats amb abundants arbres mediterranis, a l'ombra dels quals tenien lloc els actes característics de la burgesia, com ara els berenars, les festes, els banquets... Altres elements propis de l'estil d'aquestes viles són les balustrades a les terrasses de tipus Palatí, les cobertes de teula àrab vidriada i les reixes de ferro forjat, amb motius geomètrics, que envolten les zones enjardinades.

Com són habitatges privats, les visites són des de l'exterior, excepte Vila Elisa, que com és una propietat municipal, és possible accedir-ne a l'interior ocasionalment. 


Dades


Més informació

La ruta s'inicia al final de l'Avinguda Barcelona, des de l'hotel Voramar seguint el Passeig Marítim de les platges del Voramar, Almadrava i Torre Sant Vicent.

Tourist Info Benicàssim
C / Sant Tomàs nº 74
Telèfon: 964 300 102
Fax: 964 300 139