#

Astromaestrat


Culla

L'Astropunt de Culla és un observatori situat a la zona més alta del Maestrat, a 1.030 m d’altura, lluny de qualsevol punt de contaminació lumínica i amb una visió àmplia del firmament. Està a l'ermita de Sant Cristòfol de Culla (Castelló), a 1 km del centre urbà. Astromaestrat ofereix observacions astronòmiques amb l'objectiu de fomentar les activitats del turisme rural i de l'oci nocturn dirigides a un públic que estime la naturalesa i la ciència.

La sessió, la imparteix un tècnic amb un Màster en Astronomia i Astrofísica. El nivell de les explicacions depèn del grau de coneixement del grup: principiant, mitjà o professional. Durant la sessió s'observaran els diversos cossos celestes i s'hi identificaran totes les constel·lacions i estreles visibles. Cada sessió és única, ja que la visibilitat dels cossos celestes depèn de la lluna, l'època de l'any, el dia, l'hora...

INSTRUMENTACIÓ: L'observatori consta d'una cúpula arrossegable, d'una superfície d'uns 15 m2, amb un aforament de 15 persones, i està dotat d'un telescopi refractor apocromàtic de la marca TMB, de 130 mil·límetres d'obertura i 1200 mil·límetres de distància focal (F 9), sobre muntures equatorials computeritzades. També disposa d'una àmplia col·lecció d’oculars diferents, fet que permet una gran versatilitat pel que respecta a l'observació dels diversos cossos, com ara estreles, planetes, galàxies o nebuloses i, fins i tot, pot fer-se l’astrofotografia d'objectes celestes brillants. També tenen telescopi Coronat PST per a una observació completament segura del Sol.

 


Dades


Horari

RESERVA
Observació astronòmica (máx. grups de 15 persones):
Sesió 1h 30min: 40€ per grup
Sesión 2h 30min: 60€ per grup