Sant Jordi / San Jorge

Sant Jordi / San Jorge

Sant Jordi / San Jorge

Sant Jordi / San Jorge

Sant Jordi / San Jorge

Sant Jordi / San Jorge

Sant Jordi / San Jorge

Sant Jordi / San Jorge

Sant Jordi / San Jorge

Població de 950 habitants, Sant Jordi està situat al nord de la província de Castelló, limitant amb la província de Tarragona, a la comarca del Baix Maestrat. Es troba a 90 km. de la ciutat de Castelló de la Plana. S'hi arriba des de la costa, a l'encreuament de la CN-232 amb la CN-340, a una distància de 12 km de Vinaròs, en direcció a Morella.

La seua excel·lent situació geogràfica ens permet gaudir de la tranquilitat d'un poble d'interior a tan sols 8 minuts de les magnífiques platges de la Costa Azahar.

Medi Social

Una economia basada en l'agricultura principalment, es veu reforçada amb el turisme que arriba a Sant Jaordi atret per un fantàstic camp de golf.

Recorregut urbà

Només arribar al municipi ens dòna la benvinguda l'Arc del Triomf (munument de pedra de l'any 1995), creat pels germans Barberà. Si continuem la passejada arribarem al casc urbà, on podrem contemplar la bellesa arquitectònica respresentada en edificis eclesiàstics i civils, com ara l'Església Parroquial de Sant Jaume, l'antiga Casa Quartel o l'interior de la vella església del segle XIV que veurem a la Plaça Major. Crida l'atenció la gran quatitat de façanes antigues amb els arcs de pedra en sec, que juntament amb alguns blasons familiars i obres del conegut escultor local Bautista Folia, reflexen la importància que Sant Jordi va tenir a nivell comarcal. També destaca la majestuosa Casa del Racó, part de la qual s'ha convertit actualment en les cases rurals “Mas dels Estellers”. Al seu interior hi trobarem el molí d'oli convertit hui en dia en celler-museu.

No hi ha dubte que dos llocs emblemàtics de recent restauració són el Fossar Vell, junt a l'esbelta torre del Campanar, que serveix d'escenari per a representacions teatrals, exposicions i audicions musicals a l'aire lliure; i els Pous Muntells. L'Ermita del s.XVIII hui en dia és un espai de lleure on podem contemplar baix els seus arcs uns antics safareigs de pedra.

A tan sols 700 m. de l'eixida del poble, entre matolls i pins, podem disfrutar d'una agradable passejada pels camins del Paratge Natural Bovalar i futur Parc Escultòric, a l'hora que contemplem les meravelloses vistes des de les “casetes berenadors” ubicades a l'entrada del Pinar.

Però el principal lloc d'interés turístic nacional i internacional és el Camp de Golf Nova Panoràmica. El seu recorreut i entorn espectaculars fan que siga reconegut com un dels camps més atractius d'Europa.

Paisatge

Un paisatge de conreus de secà típicament mediterranis com les oliveres, els ametllers, en el que cada dia guanyen més terreny les plantacions de cítrics.