#

Sant Joan


Les festes principals de la localitat se celebren més o menys pel 24 de juny en honor al patró, sant Joan Baptista. Aquestes festes, que es prolonguen uns 10 dies, ofereixen al visitant tot un ventall de possibilitats, d’entre les quals hem de citar les exhibicions taurines, en les quals, amb aire festiu, les diverses penyes toregen vaquetes pels carrers de la població.

De la nit, potser ja amb un aire més fantàstic, es reprenen tradicions provinents d'antics pobladors d'aquestes terres, com ara el bou embolat. El bou recorre els carrers de la població anunciant la seua presència amb foc de les torxes. L'obscuritat de la nit, el foc creador i l'ambient mediterrani donen a la festa caires quasi tan màgics com l'origen ancestral de la mateixa festa.

Les festes de la localitat prenen un aire molt diferent quan és de dia, amb tot tipus d'espectacles, parcs infantils, teatre, música, exposicions i moltes més coses. No obstant això, dins d'aquest succint recorregut, cal destacar-ne dos actes que tenen una especial rellevància, com són la processó en honor al patró del poble i de la festivitat, i el torneig de Birles i Canuts, on els nostres majors rememoren tradicions quasi extintes de jocs tan vells com la comunitat.


Més informació