#

Festes patronals


La Vall d'Uixó és un municipi que es caracteritza per tindre dues festes patronals declarades ambdues d'Interès Turístic Nacional.

En ambdues cal destacar la presentació de les reines, quan els familiars i amics rendeixen homenatge als joves que representen la ciutat en els actes festius que siga necessària i amb l'acompanyament de l'autoritat màxima de la ciutat.

Un dels atractius d’ambdues festes resideix en els actes religiosos, on es fan ofrenes de flors als patrons de la Vall d'Uixó, i en les processons, on s'uneixen tradició, fervor i sentiment.

En cada festa cal destacar les famoses fires. En la festa de Sant Vicent Ferrer, la Fira Agrícola, Comercial i de Vehicles FEPAM-FECOV, que atrau els visitants de tota la província. En la festa de la Sagrada Família i del Santíssim Crist, la Fira Medieval que té un gran poder d'atracció per al visitant.

En ambdues festes són típics els sopars populars amb el famós “empedrao” que sempre s'acompanya amb el dolç típic de les “manjòvenes” i, per acabar la festa de germanor, es fa un espectacle musical.

I com no podia ser d'una altra manera, s'ha continuat amb la tradició d'exhibir els bous braus de ramaderies molt conegudes. Les dues festes busquen bous espectaculars i que tinguen molta bravura, i n’obrin les portes dels corrals causant una gran expectació a l'aficionat. Quan arriba la nit, el bou embolat, els nervis en el moment d'encendre el foc, de tallar la corda... Són sensacions dignes de conèixer i que no haurien de perdre's.

FESTES PATRONALS DE SANT VICENT FERRER

Declarades d'Interès Turístic Nacional l'any 2003. Les dates de celebració són anuals, al voltant de l'emblemàtic dia de sant Vicent Ferrer, és a dir, el dilluns següent al dilluns de Pasqua. Es desenvolupen al voltant de la parròquia de Nostra Senyora de l'Assumpció i de l'ermita de Sant Vicent. Duren dues setmanes.

FESTES PATRONALS DE LA SAGRADA FAMÍLIA I DEL SANTÍSSIM CRIST

Declarades d'Interès Turístic Nacional l'any 2004. Les dates de celebració són anuals, al voltant de l'emblemàtic dia de la Sagrada Família, és a dir, el dilluns següent al segon diumenge d'octubre. Tenen lloc al voltant de la parròquia del Sant Àngel i de l'ermita de la Sagrada Família. Duren dues setmanes.


Més informació