# # # # #

Museu Etnològic, Casa de Cultura i La Inclusa (Museu de nines)


Llucena/ Lucena del Cid

 

Al punt més elevat de la muntanya, al palau dels ducs d'Hixar, sobre el qual se situa el municipi, es troba el museu etnològic. Primerament es tractava d'un castell d'origen musulmà que defenia aquesta població que va pertànyer, juntament amb tot el territori, als dominis del castell de l'Alcalatén.

 

Dividit en 4 parts:

1- Museu etnològic. En aquesta secció es mostren les professions i treballs de la vila, on s'exhibeixen les ferramentes i utensilis que s'utilitzaven i on es descriuen les feines concretes que es realitzaven amb cadascuna, així com els productes que se n'obtenien.

2- Sala d'exposicions: Té dos sales d'exposició temporals a la planta alta dedicades a l'exposició col·lectiva sobre assumptes propis de la localitat i mostres d'art o temes culturals d'importància per al poble i els ciutadans. A la planta baixa està habilitada una xicoteta sala per a l'exposició de mostres individuals d'artistes de la comarca.

3- Sala d'audiovisuals i de conferencies. Té dos sales d'exposició temporals a la planta alta dedicades a l'exposició col·lectiva sobre assumptes propis de la localitat i mostres d'art o temes culturals d'importància per al poble i els ciutadans. A la planta baixa està habilitada una xicoteta sala per a l'exposició de mostres individuals d'artistes de la comarca.

4- Aula de cultura: Es troba a la planta baixa, on, a més de treballar els conservadors, poden exposar-se als ciutadans els temes en els que estiguen treballant.

També podem trobar-hi una col·lecció de nines de diverses èpoques.

 


Dades