# # # # #

Museu Etnològic, Casa de Cultura i La Inclusa (Museu de nines)


Llucena/ Lucena del Cid

Al punt més elevat de la muntanya, al palau dels ducs d'Hixar, sobre el qual se situa el municipi, es troba el museu etnològic. Primerament es tractava d'un castell d'origen musulmà que defenia aquesta població que va pertànyer, juntament amb tot el territori, als dominis del castell de l'Alcalatén.

Dividit en 4 parts:

1- Museu etnològic. En aquesta secció es mostren les professions i treballs de la vila, on s'exhibeixen les ferramentes i utensilis que s'utilitzaven i on es descriuen les feines concretes que es realitzaven amb cadascuna, així com els productes que se n'obtenien.

2- Sala d'exposicions: Té dos sales d'exposició temporals a la planta alta dedicades a l'exposició col·lectiva sobre assumptes propis de la localitat i mostres d'art o temes culturals d'importància per al poble i els ciutadans. A la planta baixa està habilitada una xicoteta sala per a l'exposició de mostres individuals d'artistes de la comarca.

3- Sala d'audiovisuals i de conferencies. Té dos sales d'exposició temporals a la planta alta dedicades a l'exposició col·lectiva sobre assumptes propis de la localitat i mostres d'art o temes culturals d'importància per al poble i els ciutadans. A la planta baixa està habilitada una xicoteta sala per a l'exposició de mostres individuals d'artistes de la comarca.

4- Aula de cultura: Es troba a la planta baixa, on, a més de treballar els conservadors, poden exposar-se als ciutadans els temes en els que estiguen treballant.

També podem trobar-hi una col·lecció de nines de diverses èpoques.


Dades


Horari

DIUMENGES I FESTIUS DE 12.00 A 14 HORES.


Més informació

ACCESSOS.
La forma d’accedir al museu etnològic municipal és, sortir des de la plaça Espanya, situada en el mateix centre de la població; podem arribar a la plaça tant per la carretera de Castelló, entrant pel carrer Cavallers, com per la carretera de Terol i la carretera de Xodos, accedint pel carrer sant Antoni.

Ja a la plaça Espanya, ens situem davant de l’església i, al final de la façana d’aquesta, ens trobem amb el carrer Sant Roc. Per ací, si seguim recte fins al final el carrer, ens trobarem amb una escalinata empinada; una vegada l’hem pujat, al final veiem la façana del museu i la porta principal d’accés, així com l’impressionant mirador, des del qual es pot observar tota la població i els voltants, així com el riu i les magnifiques muntanyes que l’envolten.

També s’hi pot accedir pel carrer paral·lel al carrer sant Roc, que és el carrer Juristes; s’hi accedeix a l’inici del carrer sant Roc; allí cal girar a l’esquerra i, a uns trenta metres, cal girar a la dreta, i ens trobem llavors al carrer Juristes. Si hi seguim fins al final, podrem veure la part posterior del museu, amb l’impressionant emplaçament rocós i la zona enjardinada al voltant, amb nombrosos pins i altres espècies autòctones.

UBICACIÓ.
Està ubicat en el barri antic del municipi, en la part més alta, coronant el municipi, a una altura de 583 metres sobre el nivell de la mar.
Des d’allí pot albirar-se tot el nucli urbà, observar els murs blancs i les parets de les cases amb les balconades, a més d’una vista magnifica del riu Llucena i els seus nombrosos meandres, així com part de les muntanyes que envolten el municipi. També pot veure’s la preciosa vista del municipi més pròxim, i els paisatges típics del clima mediterrani i, fins i tot, en dies molt clars, pot observar-se la mar Mediterrània.