#

Museu Parroquial d'Alcalà de Xivert


Alcalà de Xivert - Alcalà de Xivert - Alcossebre

Està situat a la pròpia església, on s'exhibeixen totes les escasses peces artístiques que van poder salvar-se de l'espoli de l'any 1936. Aquest museu va ser inaugurat l'any 1982.

En les antigues sala capitular i arxiu es custodia una petita col·lecció d'orfebreria i pintura. D'entre la primera destaquen la creu processional obra d'Agustín Roda (1636); 2 custòdies (una manierista i una altra de finals del passat segle); un reliquiari Lignum Crucis del segle XVII, un reliquiari barroc de Sant Benet; dos calzes, un gòtic de la segona meitat del segle XV, un altre renaixentista de la primera del segle XVI i un altre rococó, de procedència guatemalenca, de l'últim terç del segle XVIII; sacres de l'altar major d'estil rococó com també altres peces d'ús litúrgic.

La pintura està representada pels quatre llenços de l'antic Retaule Major Baptisme de Crist, Martiri del Baptista, Anunciació, Assumpció, de l'escola d'Espinosa; les antigues portes de l'òrgan David davant el rei Saül i David rei tocant l'arpa, signades per Vicente Guilló en 1692, la Comunió dels Apòstols de l'escola de Ribalta.

Conserven igualment les sales alguns ornaments, com el mantell brodat en plata i or de la Mare de Déu dels Desemparats.


Dades


Horari

Hores de culte. 


Més informació

Situat a l'Església Parroquial.