#

Museu dels Pares Carmelites


Benicasim / Benicàssim

Avui en dia disposa d’una col·lecció vertaderament singular tant per la quantitat com per la qualitat. Les obres que atresora comprenen un ampli arc de procedències, tant en l’espai com en el temps. Podem admirar tota mena de peces: ceràmica, pintura, escultura, orfebreria, brodats, gravats... procedents de distints racons d’Espanya, França, Itàlia, Alemanya, els Països Baixos, Rússia, Grècia, Israel, el Líban, Mèxic, les Filipines, etc.

Un testimoni únic de l’art que el visitant pot disfrutar és el retaule ceràmic del segle XVIII amb l’Oració del Carmelita, possiblement una de les peces més grans eixides de la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda a l’Alcora. Altres obres testimonien importants fets vinculats a l’orde.

Entre els fons compta igualment amb una important col·lecció d’icones russes que conviden a conéixer un codi artístic i espiritual poc usual a Occident.

Els llenguatges propis de la plàstica i l’espiritualitat medievals es recullen en algunes mostres de gran bellesa.

Tot aquest conjunt es mostra al costat d'obres dels més destacats mestres de la pintura i l’escultura. Joan de Joans, Ribera, Salzillo, Gregorio Fernández, José i Ignacio Vergara, Viladomat, Vicente López, Maella o Mengs són només algunes mostres de l’interessant i sorprenent recorregut per l’art que el museu atresora. 


Dades


Horari

Diumenges al matí.

Grups: Concerteu visita en el número de telèfon 964 30 09 50.


Més informació

http://www.desiertodelaspalmas.com/monasterio_hoy.html