#

Ermita de Sant Miquel


La Serratella

El nou temple es caracteritza per la senzillesa. Presenta una planta rectangular d'una única nau i quatre crugies, a les quals hi ha que afegir el presbiteri. A més, té quatre capelles laterals, comunicades entre elles a través de corredors amplis, les quals estan obertes a la nau mitjançant arcs de mig punt que descansen en impostes i presenten una volta d'aresta com a coberta.

https://es.wikipedia.org/wiki/Impostahttps://es.wikipedia.org/wiki/Bóveda_de_arista

La decoració és també lleugera, i hi destaca el frontal de l'altar, del qual cal destacar la imatge del sant de l'advocació al que el temple està dedicat.

Pel que fa a l'exterior, és de gran austeritat i segueix els canons neoclàssics, amb formes secretes i materials típics d'aquestes construccions (maçoneria i carreus). Presenta un campanar que forma part de la façana en els cossos inicials, dels quals només queden en solitari dos: un en forma de trapezi (el que s'uneix a la resta del temple) i en el que destaca el rellotge, i l'últim cos, que és el de les campanes.

https://es.wikipedia.org/wiki/Mamposteríahttps://es.wikipedia.org/wiki/Sillares

Com a part del tresor parroquial, cal destacar-hi la capa porta viàtics renaixentista, confeccionada amb un teixit de vellut, amb decoració en el revers i amb el tema de dos àngels que sostenen un calze coronat pel pa eucarístic.


Dades