Viver

Viver

Viver

Viver

Viver

Va ser fundada per En Marc Porci Cató, l'any 193 a. C. Cap al 1237 va ser conquerida als àrabs pel rei En Jaume I; el 1367 es va atorgar la Carta de poblament. Posteriorment la vila va ser heretada, retornada al rei i després venuda al duc de Calabria. Amb la seua mort, es va llegar la vila als religiosos del monestir de Sant Miquel dels Reis, els quals van regir al poble fins la desamotització del segle XVIII.

Medi Social

A principi del segle XX, es dedicava íntegrament a l'agricultura; hui dia es tracta d'una activitat complementària, ja que la major part de la població es dedica al sector de serveis: comerç, construcció, indústries menudes, etc.

Recorregut urbà

Entrada a la plaça Major (Ajuntament), pujada pel carrer Castillo fins l'església, entrada al carrer Huertos i zona del carrer Carolinas, pujada al carrer Serrallo i La Rampa.

Paisatge

Situada a 560 metres d'altura sobre el nivell del mar. Té un clima fresc i sa, entre mediterrani i interior, envoltat per muntanyes i regat pel riu Palància. Té una superfície de 50 km2. El terreny és calcari, amb turons, canyades, muntanyes, barrancs i escasses terres planes.