Segorbe

Segorbe

Segorbe

Segorbe

Segorbe

Segorbe

Segorbe

Segorbe

Gràcies a les troballes arqueològiques del turó de Sopeña podem localitzar el primer assentament humà cap al 1550 a.C. Posteriorment també hi habitaren ibers i romans. Després de la Reconquesta van alçar ací el seu castell-alcàsser els reis d'Aragó, En Martí I l'Humà i la seua esposa Na Maria de Luna, i posteriorment els senyors i ducs de Segorbe, fins el s. XVI.

Medi Social

Destaca el sector comercial i els serveis, ja que es tracta de la  capital de comarca. L'agricultura conserva una gran tradició i la indústria segueix desenvolupant-se per mig d'un polígon industrial. El sector turisme està realitzant una activitat important per a la població.

Recorregut urbà

Ressaltem el casc antic de Segorbe, de traçat medieval. També hi trobem monuments de caràcter militar, com ara les Torres cilíndriques de la Presó i del Botxí, que juntament amb l'arc de la Verònica eren part de la muralla de la ciutat. S'hi poden trobar monuments civils importants, com ara l'Ajuntament, l'antic palau ducal i l'edifici del Museu Arqueològic i el de l'Oli. Monuments religiosos com la Catedral Basílica, l'església de Sant Joaquim i Santa Anna, la de Sant Pere, Sant Martí i el Seminari.

Visites guiades: hi ha la possibilitat de visitar Segorbe amb un guia local. Cal telefonar a Segortur, S.L. (Tel.: 964 71 20 45).



Paisatge

El terme municipal, de 108 km2, es troba a 394 metres sobre el nivell del mar. Té un clima mediterrani d'hiverns temperats i estius càlids i secs. El municipi està situat entre les Serres Calderona i d'Espadà, al cor de la Vall del Palància, tornejat d'una fèrtil horta d'arbes fruiters i hortalisses.