Cervera del Maestre

Cervera del Maestre

Cervera del Maestre

Cervera del Maestre

Cervera del Maestre

Cervera del Maestre

Una llarga història, com ho demostren nombrosos jaciments arqueològics, contempla a Cervera.
Destaca el Mas d'Aragó, una vil·la agrícola romana. Va ser fundada pels grecs foceus l'any 331 a.C. A la sombra del Castell de Cervera construït al s.XI, la història durant l'època medieval és intensa. La Carta Pobla es va concedir el 1235, va estar sota el domini de l'Ordre de l'Hospital, concedit per En Ramón Berenguer IV, i més tard, a partir de l'any 1317, va pertànyer a l'Ordre de Montesa. En aquell moment l'activitat comercial era important.

Medi Social


Les principals activitats econòmiques són l'agricultura de secà (garrofer, olivera i ametller) i la ramaderia (avícola i porcina). Escassa indústria (artesania i ebenisteria).

Recorregut urbà

 
A Cervera del Maestre podem realitzar un recorregut per la població típicament medieval pels seus carrers costeruts i irregulars adaptats als vessants de la muntanya i amb interessants mostres d'arquitectura medieval. Són interessants les restes del Castell, el Molí de l'Oli (museu), l'església i el campanar, i les vistes panoràmiques del Colomé i de la Coroneta del Calvo.

Paisatge


Un paisatge típic de secà que trobem al Baix Maestrat és el que envolta a Cervera. La superfície és muntanyosa, amb una altitud de 316 m. Els seus cims més alts són Revoltons (635 m.), Perdiguera (516 m.) i Mola (481 m.). El terreny és de naturalesa rocosa i argilosa. Clima de transició entre el mediterrani o de planície litoral septentrional, i el continental.