#

Festes patronals


S'hi celebren la setmana d'agost en la qual el 24 està més prop del diumenge.

Són les festes en honor als patrons sant Bartomeu, que se celebra el 24 d'agost, i sant Redento, que se celebra el dilluns següent, l'últim dia de festes.

En aquestes festes cada dia està dedicat i/o organitzat per o per a un col·lectiu: dones, jubilats, xiquets, caçadors, penyes... exceptuant el cap de setmana, que està dedicat al públic en general.

Les festes comprenen: actes litúrgics, dinars i concursos culinaris, la pastada al forn municipal, festejos taurins, representacions teatrals, concerts, orquestres, màgia, etc. En definitiva, es tracta d'una extensa gamma d'activitats que pretenen apropar les diverses expressions artístiques a la població facilitant una setmana d'entreteniment per gaudir en comunitat.

L'acte més esperat és la representació de la dansa guerrera de la Todolella i les "gitanetes" que ballen el diumenge de la festa major a les sis de la vesprada, a la plaça major.

Les festes s’organitzen normalment per una comissió de festes, és a dir, un conjunt de persones voluntàries i amb l'estreta col·laboració de l'Ajuntament.


Més informació