#

Festes Patronals


Vila-real celebra dues setmanes de festes a l'any, en honor als patrons de la ciutat, sant Pasqual Baylón i la Mare de Déu de Gràcia, amb àmplies programacions que abasten tant actes devocionals com actuacions, concursos, concerts, el bou per la vila i embolat o la tradicional Nit de Xulla, que se celebra els dilluns de festes amb fogueres als carrers, en les quals els vila-realencs cuinen i assaboreixen les típiques graelles de carn que donen nom a aquesta popular festa.

Sant Pasqual se celebra al voltant de la setmana del 17 de maig, dia del patró, amb 10 dies de festes i activitats en carrers i penyes de la ciutat. En la programació, destaca la foguera de Sant Pasqual de la vespra del dia del sant, precedida per l'ofrena de flors.


Les festes de la Mare de Déu de Gràcia comencen amb la romeria des de l'ermita del divendres anterior al primer diumenge de setembre per a traslladar la imatge de la patrona a la ciutat, que tornarà a l'ermita el diumenge de la setmana següent després de 10 dies d'intensa activitat, música i festa.


Més informació