#

Barranc de Chóvar


Eslida

Barranc de Chóvar

Aquest barranc té unes característiques especials com ara sòl de silici, humitat, altitud, etc. La vegetació típica és el bosc de sureres. També hi trobem pinastres. Altres arbres que hi podem apreciar són el roure, el castany i una varietat d'arbres que poques vegades arriben a fer-se grans. Són importants a aquesta regió el cirerer, el grèvol, el avellaner i el ginebre.

Pel que fa a les plantes arbustives, hi tenim el bruc, les estepes i una gran varietat de plantes de menor altura, entre les qual hi destaquen algunes endèmiques com la bracera i el clavell de penyal. S'hi troben també diferents espècies de fongs, al mateix temps que els liquens decoren els paisatges de tota la serra.

La fauna ha trobat al territori unes condicions favorables per sobreviure. Entre els mamífers grans podem mencionar el senglar, la rabosa, la mostela i el teixó. D'entre els xicotets podem mencionar l'eriçó africà i importants poblacions de diverses espècies de ratapinyades, També hi podem trobar espècies d'aus diürnes, com ara diverses espècies d'àguiles, i d'aus nocturnes. La població de rèptils està representada pel llangardaix i diverses espècies de serps, mentre que els amfibis més representatius són els saps i el tritó meridional. Pel que fa als insectes, la varietat i la riquesa són igual de destacables.