#

Barranc de l'Oret


Eslida

Barranc de l'Oret

Aquest barranc té unes característiques especials, com ara sòl de silici, humitat, altitud, etc.

La vegetació típica és el bosc de sureres. També hi trobem pinastres. Altres arbres que hi podem apreciar són el roure, el castanyer i una varietat d'arbres que poques vegades arriben a fer-se grans. Són importants en aquesta regió el cirerer, el grèvol, el avellaner i el ginebre.

Pel que fa a les plantes arbustives, hi tenim el bruc, les estepes i una gran varietat de plantes de menor altura, entre les qual hi destaquen algunes endèmiques, com ara la bracera i el clavell de penyal. S'hi troben també diverses espècies de fongs, al mateix temps que els líquens decoren els paisatges de tota la serra.

La fauna ha trobat al territori unes condicions favorables per sobreviure. D’entre els mamífers grans podem mencionar el senglar, la rabosa, la mostela i el teixó. D'entre els xicotets podem mencionar l'eriçó africà i poblacions importants de diverses espècies de rat-penats, les quals estan en perill d'extinció. També hi podem trobar espècies d'aus diürnes, com ara diverses espècies d'àguiles, i d'aus nocturnes. La població de rèptils està representada pel llangardaix i per diverses espècies de serps, mentre que els amfibis més representatius són els gripaus i el tritó meridional.

Pel que fa als insectes, la varietat i la riquesa són igual de destacables.