# # # #

Museu de la rajola “Manolo Safont”


Onda

Situat als afores de la localitat, hem de prendre la carretera direcció a Artesa. L'interior mostra al visitant la història i la rica tradició ceràmica de la població amb els més de 80.000 objectes que alberga aquest impressionant i modern edifici, tots relacionats amb la rajola, sector que s'ha convertit a través dels anys en motor econòmic indiscutible de la ciutat.

Són nombroses les peces de ceràmica que s'exposen al museu i comprenen des de rajoles gòtiques fins produccions pràcticament actuals, raó per la qual ens trobem davant d'un museu viu. Les majors col·leccions corresponen a les ceràmiques eixides dels forns de tallers ondenses des de fa més de 200 anys.

Altres col·leccions del museu corresponen a una sèrie d'objectes etnològics, com poden ser: premses, màquines, ferramentes... a més d'arxius documentals diversos (dibuixos, trepes, catàlegs, fotografies...) relacionats amb el procés global de fabricació, disseny i comercialització de les rajoles.

El museu engloba cadascuna de les necessitats de conservació i difusió del món de la rajola com són una exposició permanent de la rajola on ens mostren el context històric, social, tècnic i econòmic, A més, destaca la exposició de rajoles modernistes del segle XIX.

El compromís social del museu es fa patent amb el taller de restauració i conservació, la biblioteca especialitzada, la videoteca i la fonoteca, l'aula didàctica i el fet d'albergar l'escola de ceràmica d'Onda.


Dades


Horari

Dimarts a divendres 11:00 a 14:00h i de 16:00 a 20:00h

Dissabtes,diumenges i festius de 11:00h a 14:00h i de 17:00 a 20:00h

Dilluns tancat (si és festiu es tancarà en dimarts)