#

Torre dels Gats


Declarada Bé d'Interès Cultural - Cabanes

Aquestes torres servien, en cas de perill, als camperols si els pirates arribaven sobtadament a la costa. Les denominacions actuals dels Gats i Falcó provenen del sobrenom i del nom, respectivament, dels últims propietaris.

 

Està situada a la ribera de Cabanes, al camí de les Torres, que s'anomena així per conduir tant a la torre dels Gats com a la seva veïna, la de Carmelet. Aquest mateix camí es dirigeix a l'església fortificada d'Albalat i al castell del mateix nom. Actualment, l'autopista A-7 recorre en paral·lel aquest camí, molt pròxima a les torres. Està rodejada de camps d'arbres fruiters i, justament al costat, hi ha una edificació adossada de maçoneria que hui es fa servir com a magatzem agrícola.

 

Aquesta torre presenta unes característiques molt similars a les properes de Carmelet, de la Sal i del Carme, situades també a la ribera de Cabanes. La torre és de planta quadrada i de tres nivells. Hi ha garites rodones en dos cantons oposats. A la coberta, s'hi aprecia una espitllera apaïsada. S'hi accedeix a través de l'edificació adjacent. Hi ha dues finestres quadrades a la façana sud-est. La torre és de maçoneria, amb els cantons i els marcs de la porta i de la finestra de carreus.


Dades


Més informació

Des del municipi, pel camí de les Torres. Es troba a la Ribera de Cabanes.