# # # # #

RUTES LITERÀRIES PER LA PROVÍNCIA DE CASTELLÓ


Tria el teu itinerari i visita escenaris de fantasia, on esdevenen les novel·les guardonades en els premis Lletres del Mediterrani - Castelló de la Plana

Et convidem a conèixer els escenaris més emblemàtics de la província de Castelló a través de les nostres rutes literàries.

Rutes basades en les novel·les guardonades en els premis Lletres del Mediterrani; quatre rutes literàries que et permetran visitar físicament llocs de la província de Castellón que vas recrear a través de les pàgines del llibre, i podràs identificar-los en els diferents moments de la història.

La província de Castelló, amb aquesta combinació de mar i muntanya, té tots els ingredients per a sorprendre't i que passes uns dies impressionants.

Tria la teua novel·la favorita i deixa't emportar per estos llocs sent el vertader protagonista del teu viatge.

 

«Ojalá estuvieras aquí» - Julio Cesar Cano

Aquesta és una ruta literària basada en la novel·la negra «Ojalá estuvieras aquí» de Julio César Cano, que ens situa, principalment a la ciutat de Castelló.

El protagonista d’aquesta novel·la, l’inspector Bartolomé Monfort, coneix a la perfecció la ciutat i ens fa recórrer la zona d’una forma detallada, de manera que destaca els edificis més emblemàtics de Castelló i alhora ens delecta amb el seu bon gust per la gastronomia i els plats típics de la terra.

Tota la informació d’aquesta ruta a: Ojalá estuvieras aquí

 

«Hasta que salga el sol» - Megan Maxwell

Ruta literària que es basa en la novel·la «Hasta que salga el sol» de Megan Maxwell, i que transcorre, principalment, en la zona de Benicàssim.

Farem un recorregut perfecte per a descobrir la riquesa arquitectònica i la històrica de les Viles de Benicàssim (finals s. XIX - principis s. XX) i, alhora, delectar-se amb la mar Mediterrània i la Via Verda de la Mar, que ens conduirà fins a la fantàstica platja de la Conxa a Orpesa.

Tota la informació d’aquesta ruta a: Hasta que salga el sol 

 

«Bandera Negra» - León Arsenal

La novel·la històrica «Bandera Negra» de Lleó Arsenal és la base d'aquesta ruta literària que recorre diversos punts de la província de Castelló, des de la costa fins a l'interior (Peníscola, Benicarló, marjals del Grau de Castelló, les Coves de Vinromà, Onda, Sant Mateu...).

Amb aquesta ruta, per a fer en diverses etapes, descobrirem històries, paratges agrestos, muralles, esglésies, etc. en un relat que ens transporta als temps de la Primera Guerra Carlista.

Tota la informació d’aquesta ruta a: Bandera Negra

 

«La Luna en las Minas» - Rosa Ribas

Basada en la novel·la «La Luna en las Minas» de Rosas Ribas, aquesta ruta literària ens transporta fins a Vistabella del Maestrat, a les muntanyes de l’interior de la província de Castelló.

Descobrirem un lloc envoltat de muntanyes  i misteris amb espais del mateix poble i del Parc Natural del Penyagolosa, on es localitza el santuari de Sant Joan i la muntanya més emblemàtica de la Comunitat Valenciana, el Penyagolosa. 

Tota la informació d’aquesta ruta a: La Luna en las Minas