# # # #

Casa Tradicional Benicarlanda


Benicarló

La visita a aquesta casa de llauradors, exemple de l'arquitectura popular urbana de finals del segle XIX, ens aproximarà a la cultura i tradicions de Benicarló, des d'una òptica actual.

A principis del segle XX la nostra societat - com la resta de societats agrícoles tradicionals- va patir una transformació incomparable respecte a la història anterior, de manera que una persona nascuda a mitjans del segle XIX va viure una vida molt semblant a la del seu pare, però molt diferent de la del seu fill.

Aquesta transformació va ser conseqüència dels avenços científics i tecnològics, i en particular de la introducció de l'electricitat -i d'altres invents relacionats amb ella-, en l'àmbit urbà i domèstic. I va tenir com a resultat l'abandonament de les formes de vida tradicionals i la immersió progressiva en una societat plenament industrial, cada vegada més globalitzada i homogènia. Les estructures socials i culturals tradicionals van anar desapareixent progressivament, encara que alguns elements socials i productius, es van resistir la transformació, fins ben entrat el segle XX.

L'objectiu de l'exposició que visitessin a continuació és rememorar una part d'aquesta cultura, que fins fa poc temps va perdurar en els costums dels nostres pares i avis, i traslladar-la a l'actualitat. 


Dades


Horari

Obert diumenges de 10.30 a 13.30 h. 


Més informació

Open Sundays from 10:30 - 13:30